Onze dirigent en pianist

Marja Boerke, onze dirigent

Dirigent van ons koor is Marja Boerke-Taanman. Zij probeert op een ontspannen manier een zo hoog mogelijk resultaat uit het koor te halen en... om iedereen op de punt van de stoel te houden zo mogelijk nog een beetje meer.

In 1988 heeft zij haar dirigentendiploma behaald bij de cursus voor amateurdirigenten aan de muziekschool te Alkmaar. Tussentijds volgt zij cursussen en workshops o.a. destijds bij Frans Schouten en Pieter Jan Olthof. Later bij de kunstfactor te Utrecht.

 

Muzikale begeleiding

Onze pianist is Niek Hartog. Al 60 jaar is hij actief organist in diverse kerken, o.a. 10 jaar in de V.E.G. in Bussum.Tevens begeleidt hij diverse koren.Momenteel maakt het koor Middelwijck en het projectkoor in de Beemster gaarne gebruik van zijn muzikale talenten. Niek komt eens per maand om de al ingestudeerde liederen op de piano te begeleiden.

 

 

Uitwisseling met een ander koor

Uitwisseling met Dameskoor Zanglust Oudorp

Marja vind het leuk om koren met elkaar in contact te brengen. Zo heeft ze een aantal keren een gezamenlijke avond van twee dameskoren georganiseerd: Dameskoor Middelwijck uit Middenbeemster en Dameskoor Zanglust uit Oudorp. Ook een uitwisseling met Fadaya uit De Rijp heeft al een keer plaatsgevonden. Dat zijn altijd zeer bijzondere en genoeglijke muzikale ontmoetingen met een heel afwisselend programma uit de repertoires van beide koren.