Kerstconcert voor bewoners van Middelwijck op 19 december 2016

Opgericht in 1978

Marja Boerke

Dameskoor Middelwijck is een zelfstandige vereniging en opgericht in 1978. In 2018 vieren we ons 40 jaar bestaan.
We maken als koor geen deel uit van de activiteiten van het Zorgcentrum Middelwijck. Wel mogen we voor onze repetities gebruik maken van de recreatiezaal van Wijckcentrum Middelwijk. 
Onze dirigent is al 17 jaar Marja Boerke en het is een genot om met haar al die mooie liedjes en liederen in te studeren. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Het koor repeteert iedere maandagmiddag van 13.45-15.45 uur in de Recreatiezaal van Ouderencentrum Middelwijck. 

 

 

Middelwijck

Optreden tijdens de Open Dag Beemster in 2016

Tentijde van de oprichting werd ons koor bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als Damesseniorenkoor Middelwijck en toen werd in de statuten vermeld dat nieuwe leden 55 jaar en ouder moesten zijn. Dat is tegenwoordig natuurlijk niet meer zo. We hanteren geen leeftijdsgrens. Dames die graag zingen, ongeacht hun leeftijd, zijn bij ons van harte welkom. Aan de andere kant kunnen leden blijven zingen zo lang als ze dat kunnen en omdat zingen zo gezond is bereiken vele van onze leden een zeer hoge leeftijd. We waarderen de ervaring van deze leden en dragen ze op handen, want ze zijn stemvast en we kunnen ze gewoon niet missen. 

De leeftijd geeft natuurlijk wel eens ongemak, maar de dames die niet kunnen blijven staan hoeven geen afscheid te nemen. Ook zittend kan je zingen. 

 

 

 

Optredens

We werken toe naar een jaarlijks najaars/donateursconcert in Breidablick. In 2017 hebben we onze uitvoering gepland op zondagmiddag 19 november.
Daarnaast geven we een middagconcert voor de bewoners van Middelwijck en regelmatig doet het koor mee aan de Open Dag Beemster op Hemelvaartsdag, dit jaar was dat op 25 mei. 

Graag voldoen we echter aan een verzoek voor een optreden in de regio. Omdat in de wereld nu eenmaal alles om geld draait, moeten we helaas vermelden, dat we een bijdrage in de onkosten van een optreden moeten vragen.